NUBB – nordiske ungdomsbokblogger

For nokre veker sidan var eg i Lund på eit seminar om formidling av ungdomslitteratur, saman med Nina og Alexander i ubok.no. Resultatet av møtet er eit prosjekst som heiter NUBB.

NUBB

Nå har vi sendt ut denne invitasjonen til så mange norske, danske og svenske bloggarar som vi har klart å få tak i:

Målet med NUBB er å:

  • spre informasjon om nordisk ungdomslitteratur

  • spre informasjon om nordiske bloggere som skriver om ungdomslitteratur

  • skape et nettverk for nordiske bloggere, slik at de kan komme i kontakt med hverandre

NUBB er ei nettside som vil inneholde:

  • Bloggmagasin hvor vi presenterer gode bloggposter om ungdomsbøker, fra Norden (på skandinavisk språk)

  • Anbefalinger av og informasjon om nye nordiske ungdomsbøker

  • Forum hvor bloggere (og andre interesserte) kan møtes og diskutere blogging og litteratur på tvers av landegrensene

Du kan være med i NUBB på flere nivå:

Redaksjon

Vi trenger medlemmer til redaksjonen. Dette er ei gruppe som må bruke tid på NUBB daglig. Redaksjonen står ansvarlig for innholdet på nettsida og skal jobbe med å finne fram til gode blogginnlegg som kan få plass i bloggmagasinet, holde kontakt med bloggere og andre skribenter og jobbe med tekstene deres.

Redaksjonsråd

Vi trenger medlemmer til redaksjonsrådet. Dette er ei gruppe som inkluderer redaksjonen og noen flere. Redaksjonsrådet jobber med innholdet på nettsida og kommer med innspill til redaksjonens daglige arbeid. Medlemmer av redaksjonsrådet vil måtte sette av tid til månedlige møter over skype.

Dersom du vil være med i redaksjon eller redaksjonsråd, kan du sende en søknad til post@nubb.nu innen 15. januar, hvor du forteller litt om deg selv og hva du ønsker å bidra med.

Logokonkurranse

Er du flink til å tegne eller designe? Har du lyst til å sende inn forslag til logo til NUBB? I så fall kan du sende denne til post@nubb.nu innen 15. januar.

Skribenter og bloggere

Vi ønsker å knytte til oss et nettverk av bloggere som kan bidra med gode innlegg til bloggmagasinet vårt. Vi ønsker kontakt med alle bloggere som skriver om bøker, men bloggmagasinet vårt vil ha ungdom i alderen 15-25 som primærmålgruppe. Vi ønsker å videreformidle noe av mangfoldet som finnes blant bokbloggere, ved å re-publisere innlegg fra nordiske bokblogger om nordiske ungdomsbøker.

Forum

Alle som er interessert i ungdomslitteratur og bokblogging kan bli medlem i forumet. Her håper vi å lage et virtuelt rom der bokbloggere kan møtes og diskutere bloggrelaterte emner, på tvers av landegrensene.

Innspill

Dersom du har tips til nordiske bloggere, forfattere eller bøker du synes vi bør se nærmere på, kan du ta kontakt på post@nubb.nu.

Mailingliste

Dersom du er interessert i å følge arbeidet vårt og prosessen fremover i oppstartsfasen, kan du melde deg på mailingliste her.

Du kan like oss på facebook her.

Vi håper du vil være med oss å bygge dette nettverket, enten det er som redaksjonsmedlem eller som leser av bloggmagasinet.

Del gjerne invitasjonen videre til andre som kan være interesserte!

 

One comment

Legg igjen ein kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s