Så sterk. Så viktig

Eg les Yahya Hassan, dikt-debuten til 18 år gamle dansk-palestinske Yahya Hassan. Ei grusom, brutal og veldig, veldig viktig bok!

20131118-123402.jpg

7 comments

 1. Svært sterkt.
  Gleder meg til å høre mer om hva du mener om kvaliteten og innholdet, Bjørg, etter at vi fikk høre så mye om alt presse-hysteriet rundt den unge debutanten. Bør jeg kjøpe den, og i så fall, på dansk?

  • Eg gleder meg til å skrive meir om boka òg. Eg satt og las i går og kjende at det bare bobla over og at eg måtte vise fram nokre linjer. Eg trur det er ei utruleg viktig bok og ho er godt skriven òg. Eg meiner at alle som har noko med innvandrarungdom å gjere i løpet av livet sitt burde lese denne. Eg kjenner at eg burde ha lese denne, før eg jobba med innvandrarungdom i den norske vidaregåande skulen.

   Eg kjøpte ho på dansk frå adlibris. Eg veit ikkje om ho er omsett endå, men eg meiner å ha høyrd at det er eit norsk forlag som jobber med ho. Viss du like gjerne les dansk som norsk (eg gjer det), kan du godt kjøpe ho. Det er ei viktig bok.

   • Nei, det er det ikkje. Eg trur dei fleste referansene til samfunnet er så generelle at dei er fint overførbare til norske forhold. Og det er kanskje det som gjer boka så skremmande.

    Eg hadde bestemt meg for å kjøpe boka etter at eg las om ho då ho kom ut, men eg somla litt med å bestille. Då eg la inn bestillinga tok det over to veker fordi ho var utseld frå forlaget, så eg måtte vente på nytt opplag.

Legg igjen ein kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s